Vše co jste chtěli vědět o zubech, ale báli jste se zeptat ...

 

19.3.
2013
Piercing

Kategorie: Trendy
autor: MUDr. Jan Stuchlík, komentářů: 0

Piercing

 

Jsou situace, kdy piercing v jazyku dělá divy. Nemám teď na mysli to, co vy. Totiž že dva piercingy se mohou zamotat. Nic jiného vás snad ani napadnout nemohlo. Mluvím samozřejmě o potížích se zuby!

 

Mít v ústech piercing je jako neustále cucat kamínek, ačkoliv takový nesmysl by asi nikoho z nás nenapadl, jsme-li duševně zdrávi a netrpíme nějakou nutkavou psychickou chorobou. U piercingu to ale, světe div se, nikomu divné nepřipadá. Neustálým pohybem jazyka nebo rtů, ať už při jídle, při mluvení, nebo pohybech zcela mimovolních pohybech k neustálému kontaktu piercingu se zuby a tím k jejich průběžnému obrušování nebo u oslabených či naprasklých zubů dokonce k odlomení. Pokud si tedy nositel ozdobného cvočku chce zachovat svoje zuby i do vyššího věku a stát se stylovou punkovou babičkou nebo dědečkem, měl by se vyvarovat nakusování do piercingu, jeho vtahování mezi zuby a vůbec všelicjakého rejdění a oťukávání zubů.  V každém případě je pak vhodnější piercing plastový, který je měkčí a nepoškozuje sklovinu zubů tolik jako ocel.

Že piercing dovede napáchat se zubech paseku až holoseč, je už dávno známo a seriózní tatéři, kteří tuto okrasnou torturu provozují, své klienty na úskalí spojená s propíchnutým jazykem upozorňují. Pokud se rozhodujete, zda si nechat jazyk propíchnout, je lepší volit chladnější roční období. Tu a tam, při nedodržení přísného hygienického režimu, může dojít ke zhnisání v okolí rány až abscesu jazyka, což nevyhnutelně vede k nutnosti absces operativně vypustit, o bolesti a dalších s tím spojených radostech ani nemluvě. Poněkud do astrálních sfér pak zasahuje nutnost vyhnout se akupunkturním bodům.

Už jsme vás dost vyděsili a běžíte vyplivnout piercing do koše? Tak zlé to zase nebude. Ale když chcete mít propíchnutý jazyk, šetřete si svoje zuby. Ještě je budete potřebovat. 

zpět

komentářů: 0

 
 

© Český úsměv 2012